Daghoroscoop gelezen,
maar vragen onbeantwoord?

Vraag het de astroloog
Elodie Hunting - Astroloog

Voorbeeldvragen

Voorbeeldvragen over: liefde en werk


Voorbeeldvraag liefde

Vraag:

Ik ben een moeder van twee kinderen, die ik alleen opvoed. Sinds kort is er een man in beeld, waarbij ik voel dat er best iets moois kan gaan groeien tussen hem en mij. Tegelijkertijd word ik geplaagd door gevoelens van onzekerheid, angst en voel me erg kwetsbaar. Hoe kan ik het beste handelen?
(8 januari, 14.51 uur, Arnhem)

Antwoord:

De horoscoop ziet er op zich heel gunstig uit voor een liefdesaffaire. Je bent in harmonie met jezelf en in staat om je gevoelens zonder moeite en duidelijk onder woorden te brengen. Dit kan inderdaad het begin zijn van een nieuwe liefdesband. Je begrijpt wat de ander nodig heeft en er is sprake van een groot wederzijds begrip. Jullie hebben echter allebei de neiging om te vriendelijk en meegaand te zijn en te vergeten om voor je eigen belang op te komen. Weet dat een tŔ vriendelijke en meegaande houding een manipulerend effect kan hebben. Wees niet bang om de ander in het harnas te jagen: je kunt hem zeker duidelijk maken dat je zowel zijn als jouw belang voor ogen hebt.

Neem de tijd en laat je leiden door je gevoel. De horoscoop laat inderdaad zien dat je zowel vertrouwen in de toekomst hebt en dat je je overvallen voelt door de intensiteit van je gevoelens. Dat laatste bezorgt je je onzekerheid en kwetsbaarheid. Je hebt de neiging om je sterk op de ander te richten. Het thema liefde en partner betekent nu veel meer voor je dan anders. Het lijkt erop dat je op zoek bent naar zekerheid en veiligheid. Pas er wel voor op dat je niet bezitterig of jaloers wordt. Je vindt het nu lastig om afstandelijk en objectief te blijven. De ander krijgt daarom de kans om je gevoelens te manipuleren. Voor alle duidelijkheid, het is niet gezegd dat hij dat ook daadwerkelijk doet of gaat doen. Maar jouw behoefte aan zekerheid, gecombineerd met het feit dat je maar moeilijk afstand kunt nemen, maakt je nu eenmaal be´nvloedbaar en dus makkelijk te manipuleren.

De horoscoop laat tot slot zien dat er in het recente verleden sprake was van een roze bril. Misschien dat jullie in de eerste contacten verwonderd waren over de saamhorigheid die jullie voelden. Het kan ook zijn dat die roze bril slaat op eerdere relaties, zowel van jou als van hem. Die relaties waren kennelijk alleen gebaseerd op gevoel en pasten uiteindelijk niet bij wie jij (en hij) werkelijk was. Nu jullie iets verder zijn in het opbouwen van het contact, komt de realiteit duidelijker in beeld. Het feit dat jij kinderen hebt is bijvoorbeeld een gegeven, dat invloed heeft op jullie contact en vraagt om zorgvuldig handelen.

Praten en blijven praten, waarbij je je diepste angst of ergernis niet onbesproken moet laten, is in dit geval een goede actie. Richt je daarbij zoveel mogelijk op de toekomst en blijf niet hangen in wat er in het verleden in zijn of jouw relatie mis is gegaan. Trouwens, communicatie hoeft niet alleen beperkt te blijven tot gesprekken en woorden. Ook lichaamstaal is een communicatiemiddel dat heel veel duidelijkheid kan brengen.

Omhoog

Voorbeeldvraag werk

Vraag:

Ik ben werkzaam als kunstenares en heb het erg druk. De opdrachten blijven binnenstromen en mijn werk staat geëxposeerd in een aantal galerieën. Nu merk ik dat ik de laatste tijd zo moe ben. Ook de inspiratie is aan het verdwijnen. Het liefst zou ik iets geheel anders willen gaan doen. In welke richting moet ik dat zoeken?

Antwoord:

Het feit dat je als kunstenares zo succesvol bent is opvallend. Meestal is het armoe troef onder deze bevolkingsgroep!
Een blik in jouw horoscoop leert dat je een succesvolle vader hebt. Hetzelfde succes valt ook jou ten deel. Jij hebt een grote geluksstand waardoor je een goede reputatie op kunt bouwen. Jij bent een van de gelukkigen waarbij men aanbelt om je gouden kansen aan te bieden. Wat werk en carrière betreft hoef jij je dus geen zorgen te maken. Zie het als een kadootje van de planeten.

De moeheid waar je over spreekt kan uitmonden in een burn-out. Je hebt te lang teveel van jezelf gevraagd en nu geeft je lichaam aan dat de energie op is. Neem jezelf uiterst serieus want jij hebt de neiging om signalen te negeren en met een stralende glimlach gewoon door te gaan. Je bent snel enthousiast voor iets, en in je ontvlamming weet je van geen ophouden. Tot je er bijna bij neervalt, want dan merk je pas welke prijs je hebt betaald. Blijkbaar ben je nu op een punt waarop je het lichamelijk rustiger aan moet gaan doen.
Als je een pas op de plaats maakt, ben je binnen een paar maanden weer de oude. Het zou mooi zijn als je dat zou kunnen, want er wacht jou een grote ommekeer in je leven. Je gaat iets totaal anders doen, wat je nu niet kunt overzien.
Je hebt een stand in je horoscoop die aangeeft dat je een stem gaat worden van een groepering. Jij vertegenwoordigt een bevolkingsgroep en laat horen en zien wat hen beweegt. Hoe je dit gaat communiceren is nog niet helemaal duidelijk. Wel is in je horoscoop te zien dat je gebruik gaat maken van beeldtaal. Dat kan betekenen dat jij via je kunst de boodschap over gaat brengen, maar televisie is ook beeldtaal.
Juist je geluksstand kun je nu goed gebruiken, want men zal makkelijk deuren voor jou openen die voor anderen gesloten blijven. Maak gebruik van de contacten die je hebt.

De kans dat je in een vast dienstverband gaat werken is ook reëel aanwezig. Dit wil niet zeggen dat jij je zelfstandigheid verliest, maar wel dat er meer structuur in je werktijden gaat komen. Je krijgt voor je werk meer te maken met het buitenland, met name de cultuur van dat land. Je zou een brug kunnen worden tussen de Nederlandse en een andere cultuur.

Het klinkt allemaal veelbelovend! Wij gaan ongetwijfeld nog van jou horen. Het zou leuk zijn als je ons laat weten hoe het je vergaat op je nieuwe weg.
Succes!

Omhoog